ثبت شرکت در ترکیه
ثبت شرکت در ترکیه و ایران با یکدیگر کاملا متفاوت می باشد. در ترکیه بیشتر ایرانیان شرکت هایی با مسئولیت محدود تاسیس می کنند. قبل از سرمایه گذاری در یک حوزه و منطقه باید شرایط اقتصادی آن را خوب بررسی کنیم.
برای هرگونه فعالیت تجاری-اقتصادی نظیر رستوران، کافه، سالن زیبایی و … در ترکیه ابتدا باید ثبت شرکت کنید. همه ی افراد خارجی در ترکیه برای راه اندازی هر کسب و کاری ابتدا باید اقدام به ثبت شرکت کنند
در زمان انجام مراحل این کار لازم است تا شما یک آدرس مشخص شده ای را به عنوان آدرس شرکت و محل کار خود اعلام نمایید.
لازم به ذکر است که در زمان ثبت شما حتما می بایستی یک چهارم اجاره بهایی که به صورت ماهانه بایستی پرداخت نمایید را به عنوان مالیات به اداره مالیات و دارایی ترکیه پرداخت نمایید.
در نظر داشته باشید که لازم نیست که شما حتما یک واحد ادارای و یا تجاری را به عنوان مکان شرکت خود در نظر بگیرید بلکه شما می توانید یک میز از یک شرکت را اجاره کنید و یا آدرس محل سکونت خود را به عنوان محل کار خود نیز اعلام نمایید که در ترکیه به اصطلاح به آن هوم آفیس گفته می شود.
انواع شرکت در ترکیه
در برخی موارد دیده شده است که فرد برای اقامت اقدام به ثبت و تاسیس شرکت در ترکیه کرده است در صورتیکه باید تاکید کرد که این روش از سخت ترین و گران ترین روش ها است
شرکت با مسئولیت محدود :
این نوع شرکت باید با حداقل یک نفر و حداکثر با 55 نفر ، ثبت و تاسیس شود؛ هزینه مورد نیاز برای ثبت و تاسیس شرکت با مسئولیت محدود 2100 دلار آمریکا می باشد ( که دو حساب ارزی، یکی به نام شرکت و یکی به نام مدیر شرکت، افتتاح می شود ) و طبق قوانین سهم هر سهامدار از سود و زیان شرکت بسته به میزان سهم این فرد حقیقی و یا حقوقی دارد و در صورت ورشکستگی شرکت، طلبکار تنها می تواند به اندازه سهام شرکت مطالبه کند و نه بیشتر از آن. مدیران این نوع شرکت می توانند از شهروندان ترکیه، اتباع خارجی و حتی طبق اساسنامه شرکت از کسانی به غیر از سهامداران شرکت باشند.
شرکت سهامی :
ما در ترکیه دو نوع شرکت سهامی داریم، شرکت هایی که کمتر از 250 نفر سرمایه گذار دارد که شرکت سهامی خاص نامیده می شود و هزینه تاسیس و ثبت،حدود 2800 دلار آمریکا می شود همچنین شرکت هایی که بیشتر از 250 نفر سرمایه گذار دارند و شرکت سهامی عام نام می گیرند. سهم ها در شرکت های سهامی به یک اندازه مساوی هستند که البته هر سهامداری می تواند به اندازه ای که می تواند سهم بخرد، میزان سود و زیان هر سهامدار هم بسته به میزان همین سهم ها محاسبه می شود و طبق قانون کشور ترکیه باید در مجمع عمومی ای که برای این شرکت برگزار می شود، نمایندگانی از وزارت بازرگانی حضور داشته باشند.
شرکت مختلط :
در این نوع شرکت ها تنها یک نفر یا چند نفر از سهامداران ( به جز اشخاص حقیقی ) متحمل بدهی ها و قروض شرکت می باشند و باقی سهامداران فقط به میزان سرمایه اولیه خود مسئول هستند.
شرکت تضامنی :
نکته مهم و حائز اهمیت در مورد این نوع از شرکت وجود دارد و آن، این است که در صورت وجود بدهی و قروض برای این شرکت هر کدام از شرکا مسئول و موظف به پرداخت آنها هستند حتی اگر میزان این بدهی ها بیشتر از کل سرمایه و ارزش شرکت باشند.
موسسات مالی ( صرافی ) :
این نوع از بنگاه اقتصادی، یک شرکت سهامی محسوب می شود با این تفاوت که برای ثبت و تاسیس آن باید از مراجع ذیربط مجوز های لازم را اخذ کرد، ثبت این نوع از شرکت ها سختی و پیچیدگی هایی دارد که لازم می شود حتما شما با یک وکیل با تجربه و خبره در این زمنیه صحبت کنید.
مزایای ثبت شرکت در ترکیه
- هزینه های پایین ثبت شرکت در ترکیه
- افتتاح حساب بانکی به نام شرکت
- امکان انجام معاملات با کشورهای اروپایی
- شما به تنهایی می توانید ۱۰۰٪ سهام شرکت را داشته باشید
- وجود شریک ترک الزامی نمی باشد.
- هزینه استخدام حسابدار بسیار پایین می باشد.
- مالیات بر درآمد گرفته می شود و در صورتی که شرکت شما درآمد پایینی داشته باشد به همان نسبت مالیات کمتری را نیز باید پرداخت کنید.
مدارک لازم جهت ثبت کردن شرکت در ترکیه
- اصل گذرنامه تمام شرکاء ( اعتبار گذرنامه ها نباید از ۶ ماه کمتر باشد)
- حداقل دو قطعه عکس ۴*۳ رنگی با زمینه روشن
- تعیین مقدار سهام هر یک از شرکاء
- مشخص نمودن موضوع فعالیت شرکت
- مشخص نمودن آدرس، کد پستی و تلفن شرکت
- انتخاب چند نام برای شرکت ( حداقل ۵ نام را مشخص کنید)
- تعیین اعضای هیات مدیره و مدیر عامل و مشخص نمودن شخص صاحب حق امضاء
- اعطای وکالت برای انجام کارهای ثبت شرکت
- حداقل سرمایه اعلامی نباید از ۱۰۰۰۰ ریال برای شروع به کار که حدود یک چهارم مبلغ آن برای یک ماه در حساب شرکت بلوکه خواهد بود.
مراحل ثبت شرکت در ترکیه
- ترجمه رسمی گذرنامه های شرکاء شرکت و تایید آنها در اداره ثبت و احوال
- انتخاب حسابدار رسمی ترک
- تنظیم اساسنامه شرکت
- اخذ شماره مالیاتی سهامداران شرکت از اداره مربوطه
- تنظیم فرم مخصوص تاسیس شرکت
- تنظیم فرم اتاق بازرگانی
- تنظیم فرم تعهد آدرس (اتاق بازرگانی)
- ثبت رسمی امضاء مدیرعامل در اداره ثبت احوال
- تایید رسمی اساسنامه دراداره ثبت احوال
- واریز ۱/۴ سرمایه شرکت در یکی از بانکهای ترکیه
- چاپ روزنامه رسمی شرکت
- تنظیم اجاره نامه محل شرکت
- اخذ شماره مالیاتی شرکت از اداره مربوطه
- تایید آدرس محل کار توسط مامور اداره مالیات
- دریافت کارت بازرگانی
- تصدیق دفاتر حسابداری
- افتتاح حساب بانکی شرکت
هزینه های ثبت شرکت در ترکیه
- هزینه حسابدار
- هزینه کارمند
- هزینه اجاره محل دفتر
- هزینه حقوق و بیمه کارمند و بیمه اعضای شرکت
- هزینه آب ، برق ، تلفن و اینترنت
- در صورتی که محل کار اجاره باشد ۲۳ درصدمالیات بر اجاره (استوپاژ)
- هزینه های دفاتر رسمی و پلمپ آن دردارایی (سالانه حدودا ۱۰۰۰ لیر )
- مالیات بر درآمد ( معادل ۱۸ % سود خالص شرکت )
اقتصاد ترکیه
اقتصاد ترکیه ترکیبی از صنایع بومی و صنعتی است که هر روز به وسعت این حوزه ها افزوده می شود، جالب است بدانید که سازمان اطلاعاتی آمریکا، ترکیه را جزو کشور های توسعه یافته دسته بندی کرده است
و در آخرین رتبه بندی ها ترکیه جزو 20 کشور برتر صنعتی شناخته شده است.کشاورزی، صنایع گوناگون، ارتباطات، ساخت و ساز، گردشگری و خدمات مالی و بانکی از مهمترین زمینه های فعالیت اقتصادی است که ترکیه در این سال ها موفق به کسب نتایج خوبی در آنها شده است.
البته نباید تحولات کنونی اقتصاد ترکیه را نادیده گرفت، که باعث شده است ارزش لیر ترکیه نسبت به دلار آمریکا افت داشته باشد اما می توان از این بابت آسوده خاطر بود زیرا که دولت این کشور برنامه ای دقیق و عملی برای رفع این مشکل دارد که می شود به آسان تر کردن قوانین سرمایه گذاری در این کشور اشاره کرد.
آیا شرکتها ملزم به داشتن یک مشاور مالی یا حسابدار هستند؟
بله در ترکیه ۲ مدل مشاور مالی است:
۱- -Yemenli mali musaver مشاور قسم خورده دولت که مهر دولت را در اختیار دارد مانند حسابرس رسمی در ایران
۲- Serbest Mali musaver- مشاور مالی خصوصی که البته مجوز فعالیت از دولت دارد
مدت زمان ثبت شرکت از زمان شروع 7 روز کاری میباشد .
بله، این امر امکانپذیر است، شما نیازی به شریک ترک ندارید .